Startpagina > Onze leveranciers

We werken samen met verschillende leveranciers. Ons uitgangspunt  is een langetermijnrelatie die uitmondt in duurzame resultaten voor onze partners. De combinatie van betrouwbaarheid, financiële stabiliteit, klantgerichtheid en zin voor innovatie schetst het profiel van onze leveranciers.

LIBIS kiest voor producten die flexibel en vlot aanpasbaar zijn aan de noden van de gebruiker. Dankzij ons netwerk kunnen wij genieten van de voordelen van schaalvergroting en deze producten aan een interessante prijs aan onze partners aanbieden.

 

@mire

@mire verleent software oplossingen en diensten op het vlak van institutional repositories. Dit zijn webgebaseerde content management systemen die zich focussen op het online ter beschikking stellen van onderzoeksoutput en digital library content.

Voor Lirias -het archiveringssysteem van de publicatiegegevens van alle onderzoekers van de Associatie KU Leuven- werkt LIBIS samen met de Dienst Onderzoekscoördinatie van de KU Leuven en @mire.

Ex Libris

Ex Libris is een wereldwijde software pionier voor bibliotheek- en informatiecentra. Met meer dan 2 decennia ervaring in bibliotheek- en informatiesystemen, is Ex Libris nog steeds een voortrekker die de industrie- standaarden bepaalt. Zij slagen er immers in slimme software en een doordachte visie rond bibliotheken om te zetten in krachtige bibliotheekoplossingen.

Enkele gekende software producten van Ex Libris zijn: Aleph het bibliotheeksysteem dat momenteel op meer dan 800 locaties geïnstalleerd is), MetaLib ( een informatieportaal), SFX (een contextgevoelige linkserver) en DigiTool (een oplossing voor het duurzame beheer van digitale collecties) .

Momenteel wordt Aleph vervangen door Alma, het Unified Resource Management concept voor bibliotheken. De jarenlange samenwerking tussen Ex Libris en LIBIS leverde een sterke synergie op. LIBIS is ontwikkelingspartner voor Alma.


Whirl-I-Gig

CollectiveAccess van Whirl-I-Gig is een web-based collectiebeschrijvingssoftware die het mogelijk maakt je collectie van teksten, documenten en/of audiovisueel materiaal te beheren, catalogiseren en ontsluiten. Het is een gratis open-source toepassing die LIBIS als dienstverlening t.a.v. erfgoedinstellingen aanbiedt.

CollectiveAccess maakt dan ook deel uit van Heron, de dienstverlening waarmee LIBIS erfgoedinstellingen en musea ondersteunt. Het is in de eerste plaats een bijzonder eenvoudige en gebruiksvriendelijke toepassing.

ICTS@Leuven

ICTS is de centrale informaticadienst van de KU Leuven. Zij staan in voor de centrale ICT-ondersteuning en doen dit voor de verschillende diensten van de universiteit: onderwijs, onderzoek, administratie en beleid.

ICT beheert de centrale informatica-infrastructuur, de centrale databanken en mail- en webservers. LIBIS doet zowel beroep op ICTS voor het gebruik van deze servers als voor de bijhorende dienstverlening zoals: updates, back-ups, alert systems ...

 

Scope Solutions AG

Scope Solutions AG is een Zwitsers bedrijf dat marktleider is op het vlak van archiveringssoftware. Hun softwarepakketten scopeArchiv en scopOAIS ondersteunen gebruikers bij hun dagelijkse werkzaamheden. Ze bestrijken het hele werkproces: van toegang tot raadpleging.

LIBIS biedt onder de naam Lias diensten aan aan archieven. Binnen Lias wordt gebruik gemaakt van de software van Scope Solutions AG.

SemperTool

Via de Deense leverancier SemperTool krijgt LIBIS toegang tot UniCat. Dit is een zoekomgeving voor de verschillende universiteitsbibliotheken waarbinnen je via één zoekinterface de catalogi van de Belgische universiteitsbibliotheken kunt raadplegen. Maar ook de catalogi van de Koninklijke Bibliotheek,  hogeschoolbibliotheken, musea- en erfgoedbibliotheken kun je via UniCat inkijken. De som van al die catalogi maakt dat UniCat miljoen records bevat.