Startpagina > Projecten/Innovatie > Europese projecten > Succeed

Succeed 

 

Wat?

Binnen de Universiteitsbibliotheek van de KU Leuven bestond weinig of geen expertise rond OCR (Optical Character Recognition) om teksten te digitaliseren en automatisch in te lezen. Daarom werd in 2013 beslist om mee te doen aan het SUCCEED-project. Binnen dit project werden software, tools en digitaliseringsmethodologieën uitgetest op vroeg-Nederlands tekstmateriaal. Hiervoor werd een kleine selectie uit de collectie Gulden Librije (Faculteit Letteren) als testmateriaal gebruikt.  Tijdens het project werd onder meer een “ground truth dataset” opgebouwd om de performantie van OCR-software uit te testen. Voor de software kon, binnen het SUCCEED-project gebruik gemaakt worden van tijdelijke licenties.

 

LIBIS & Succeed

LIBIS stond in voor het testen van de verschillende softwares voor OCR (Optical Character Recognition) en NER (Named Entity Regognition). 

 

Meer info?

De presentatie over de realisaties van het UB/LIBIS team van de KU Leuven is online beschikbaar.

Bijkomende (Engelstalige) informatie en meer specifiek de uitleg over de tools die binnen dit project gebruikt werden, vindt u in dit blogbericht.  

 

Status

Het SUCCEED project werd succesvol afgerond. 

Op 28 november 2014 mocht het team van de Universiteitsbibiotheek KU Leuven (Demmy Verbeke voor Letteren, het team digitalisering van de UB) en Sam Alloing voor LIBIS de Succeed Award in ontvangst nemen tijdens het finale congres in Parijs, "In regcognition of its remarkable achievements in the take-up of tools for digitisation".