Startpagina > Projecten/Innovatie > VEP

Project: Het VEP (Het Vlaams-eboekplatform)

 

Wat?

Het Vlaams e-boekplatform is een initiatief van Bibnet en Boek.be dat de exploitatie van Vlaamse digitale boeken centraliseert en faciliteert. Het is een gemeenschap-pelijk platform dat zich zowel richt naar bibliotheken, boekhandels, uitgevers, distributeurs als lezers van digitale boeken. Want via het VEP kun je digitale content doorbladeren, kopen, lenen en bewaren.


Waarom?

Met de opkomst van de e-readers gaan mensen steeds meer digitaal lezen. Het aanbod van Vlaamse titels dat digitaal beschikbaar is, is momenteel echter nog beperkt. Het VEP wil via deze publiek-private samenwerking de verschillende actoren meer vertrouwd maken met digitale producten zodat het Vlaamse boek een plaats krijgt op het internet.

 

LIBIS & het VEP

Wat doet LIBIS voor het VEP? Wij ontwikkelen, installeren en configureren een ICT- platform dat dient voor de opslag, het beheer en de exploitatie van digitale boeken in Vlaanderen. Dit platform kan door de opdrachtgever in eigen beheer uitgebaat worden. Achter de schermen blijft LIBIS instaan voor het onderhoud, de functionele ondersteuning en het actualiseren van dit platform.

 

Bijkomende info

Persbericht Minister Schauvliege "Bibliotheekleden kunnen vanaf 2014 e-boeken lezen via lokale bibliotheek , bericht van 29.10.2013

LIBIS legt funderingen voor het Vlaams E-boekplatform, presentatie Informatie aan zee, 13.09.2013

 

Status

Lopende.