Startpagina > Projecten/Innovatie > Cultuur- en erfgoedprojecten > Vlaanderen in beeld

Vlaanderen in Beeld

 

Wat?

De focus van het project Vlaanderen in Beeld was het verzamelen, digitaliseren, bewaren en ontsluiten van audiovisuele collecties van de verschillende Vlaamse omroepen en de Vlaamse creatieve sector zodat hun jarenlange werk niet verloren gaat en door de verschillende doelgroepen kan blijven geraadpleegd worden.

 

Waarom?

Vlaanderen in Beeld heeft de ambitie om het audiovisueel werk in Vlaanderen niet enkel voor het grote publiek makkelijker toegankelijk te maken. Het wil het audiovisueel erfgoed ook ter beschikking van scholen en professionals stellen. Het is een blue print voor het Vlaamse geheugen en een belangrijk onderdeel van het cultureel en maatschappelijk patrimonium van Vlaanderen.

 

LIBIS & Vlaanderen in Beeld

LIBIS deelde z’n expertise op het vlak van de ingest van diverse soorten materiaal. In dit domein heeft LIBIS via z’n archiefoplossingen heel wat ervaring. Ook op het vlak van metadatering en een geïntegreerde aanpak voor beeldmateriaal en andere documenten (boeken, tijdschriften, foto’s en affiches) leverde LIBIS een belangrijke bijdrage in dit project.

 

Status

Afgelopen.